Felles hygge og nytte under hvite seil
Columbie-klubben
Stiftet i 1978

VELKOMMEN TIL COLUMBIEKLUBBENS HJEMMESIDE

 

Carina II på vei til start i Ferder’n


Foto: O.J. Røiseland

COLUMBIEKLUBBEN

Her finner du eksempel på tekniske og nyttige/praktiske løsninger


CD’n kan du kjøpe via:

klubbeffekter


ColumbieklubbensYr vant også klubbregattaen på høsttreffet, med Mermaid og Spray på henholdsvis 2. og 3. plass


Yr tok en fin førsteplass i Hollenderseilasen 2014 - ca 40 minutter før neste båt - på korrigert tid.

Det var 5 startende i klassen.

Vi gratulerer!!


Yr ble nummer 5 Færder’n 2014, klasse u/spinnaker fra Son, med running Tristein. Det var 11 deltagere i klassen.

Tøffe tak, med kuling fra nord.


I Tur 1  ble Hammer nr 20.

Det var altså 2 Columbier med i Færder’n i 2014.

Det er lenge siden sist vi har hatt med mer enn 1 deltager  med i Færderen

Siste nytt

Columbieklubben ble opprinnelig stiftet for å starte en klasseklubb relatert til regattaseiling. Selv om det fortsatt er noen som bedriver regattaseiling, både i klubbens regi og på andre arenaer, eksempelvis Færder'n og Hollændern, med flere 1.plasser og andre premieplasseringer på samvittigheten, ble klubben raskt en hyggeklubb, med det sosiale samværet i fokus.

De første serieproduserte Columbiene forlot verftet i 1977, og Columbiebåtene (C-66) kan i dag smykke seg med betegnelsen veteranbåt. Ca. 185 båter er produsert totalt, på fire forskjellige produksjonssteder. Ettersom årene har gått, har en del eiere blitt angrepet av fotsyken, og byttet ut Columbien til fordel(?) for en større båt. Flere av disse "frafalne" har senere gått tilbake til Columbien! Det sier vel litt om at Columbien har kvaliteter som mange større båter ikke har.

Konstruktøren, Petter Lie, står også bak to andre Columbier. Nemlig C-86 og C-451 - henholdsvis 28 og 45 fot. C-86 er det bygget svært få av (17), men vi har hatt flere av dem som medlemmer. Vi har også hatt C-451 som registrert medlem, (45 båter bygget) men disse båtene hører liksom til en helt annen klasse enn C-66, og interessefeltene er nok ganske forskjellige. C-451 ble bygget med jordomseiling for øyet. Uansett, er de velkomne som medlemmer, dersom det synes attraktivt for slike langveisfarere. De ville helt klart være et interessant tilskudd til klubben.

Columbieklubben er en liten klubb - med ca 50 betalende medlemmer - og kunne ikke se rolig på at medlemsmassen smuldret hen. Kriteriene for medlemskap er derfor i dag; å være, eller å ha vært, eier av en Columbie. Klubben har også gått et skritt videre, og åpnet for at medlemmer kan invitere/anbefale andre båteiere til å bli medlemmer. Disse må da ha en tilknytning til det anbefalende medlem. Disse har status som spesielt innviterte.


Klubbens valgspråk; "Felles hygge og nytte under hvite seil", understreker klubbens sosiale profil.